2013-09-09 13:35:51• hírek • Refszatmar.eu

Sportnapot tartottak

Sportszerűségről, új barátságok létrejöttéről valamint a régiek megerősödéséről, jókedvről, izgalmakról és frenetikus hangulatról szólt a Szatmárnémeti Református Gimnáziumban megrendezett egyházkerületi sportnap, ahol négy egyházmegye (Bihar, Szilágysomlyó, Érmellék és Szatmár) húsz gyülekezete képviseltette magát. Szárazberek és Mikola helyszíne után immáron az iskolaudvaron harmadjára szervezte meg a sporteseményt a KRISZ és a Szatmári Református Egyházmegye Ilonczai Zsombor egyházmegyei ifjúsági előadó vezérletével.

Kovács Sándor esperes nyitotta meg rendezvényt szeretettel biztatva a fiatalokat annak a koronának az elnyerésére, amelyik hervadhatatlan és örök. A nyitóáhítat után az iskolán belül több helyszínen el is indultak a küzdelmek.

Nyolc sportágban is megmérethették magukata résztvevők: sakk, asztalitenisz, labdarúgás, holland biliárd, kézilabda, kosárlabda, tollaslabda 50 és 1000 méteres síkfutás próbálta meg a fiatalokat. Csendre volt szükség a sakkbajnokságon, ahol Törő Attila diadalmaskodott, Fenyvesi Ádám ás Sándor Ferenc előtt. Az asztaliteniszben Nyisztor Szilárd reflexei bizonyultak a legjobbnak, Létai Zoltán és Vonsz Evelin végzett mögötte. A szélmalmok országáról nevet kapó holland biliárd győztese Hegedűs Anetta lett, Szabó István és Felnei Petra előtt. A kosaras fiúknál a Kölcsey Ferenc Főgimnázium csapata lett az első, megelőzve a Baszket Klub Philip és a Kölcsey II, valamint a Baszket Klub Maci csapatát.

Kosarat adtak a lányok is, Bihardiószeg nemcsak a leghangosabb szurkolótáborral, hanem a legügyesebb kosárcsapattal érkezett, őket követte a dobogón Mikola és a Kölcsey csapata. Székelyhíd nyerte a kézilabda-bajnokságot, az egyedüli szépséghibája az ügynek az, hogy ellenfélre hiába vártak.

Megtollasodott Lukács István a tollaslabda-bajnokság második helyezettje Mikó Alexandra és a harmadik Demian Fabiola előtt. Az 50 méteres síkfutás sorrendje a lányoknál: Balogh Boglárka, Mihut Alexandra és Kis Dorottya; a fiúknál: Cut Ioan, Mezei Dávid és Katona Levente. A nagyobb állóképességet igénylő 1000 méteren a lányoknál: Balogh Boglárka és Darabont Csenge, a fiúknál: Cut Ioan, Katona Zsolt és Mezei Dávid volt a sorrend. Filip Márta tanítványai külön futottak, itt Kovács Ábel, Demcsák Kristóf, Filip Rebeka, Demeter Zsuzsa és Francia Tamás teljesítette a távot. Külön érdekesség, hogy a szatmári esperes, korát meghazudtoló módon futott a cél felé, senki és semmi által sem zavartatva.

Sakkoztak is a sportnapon

És a várva várt foci

A legnagyobb érdeklődéssel várt sportesemény nyilván a labdarúgás volt. Tizenhárom csapat, négy csoport tehetséges, de annál inkább lelkes fiataljai egyszer sem ugratták ki az ellenfél csatárát, mégis izgalmas mérkőzéseket láthatott az olykor „pokoli" hangulatot teremtő publikum. A címvédő Kiskolcs nagy meglepetésre a nyitómeccsen kikapott Erdőd csapatától, de utána meg sem álltak a döntőig.

Már a negyeddöntő is igazi izgalmakat hozott, Erdőd Sándorhomokot, Kiskolcs Mikolát, Nagykágya Egrit valamit Szárazberek Bihardiószeg csapatát győzte le. Az érmelléki Nagykágya az első elődöntőn egy góllal ejtette ki Erdődöt, a másik ágon büntetőrúgásokkal a címvédő szamoshátiak diadalmaskodtak a tavalyi második Szárazberek felett. A bronzmeccs is büntetőket hozott, a magyar reformáció egyik ősfészke Erdőd lépett a dobogó harmadik fokára. Elmaradtak az izgalmak a döntőben, ugyanis már az első félidőben beállította a végeredményt az érmelléki alakulat: Nagykágya - Kiskolcs 2-0. Megfosztották tehát a szatmáriakat a vándorkupától, Kágya diadalmaskodott, bánja kánya! Jövőre Kiskolcson próbálhatják meg visszaszerezni a serleget.

Izgalmakkal teli nap volt győzelmekkel, de a magas létszám is mutatja azt a közhely szerű, helyes megállapítást, hogy valóban fontos a részvétel. Nagy köszönet a szervezőknek jár és a szárazberki nőszövetség tagjainak, akiknek a szeretettel elkészített töltelékes káposztái bizonyára sokat segítettek a diadalmaskodóknak. Ép tehát a test, ha ép a lélek!

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: